2014.06. 27-29 Mátrai Veteránautó Találkozó

júl - 22 2014 | By

Újból Gyöngyösön voltunk

P1150833.JPG

2014. június 27.- június 29. között immár XXIX. alkalommal került megrendezésre a Mátrai Veteránautó Találkozó. A 25 szervezet támogatásával megvalósított találkozón közel 100 jármű örvendeztette meg a veteránok szerelmeseit. A Debreceni Oldtimer Klubbot 5 fő képviselte 3 db. motorkerékpárral és 2 db személygépkocsival.

A Mátrai Veteránautó Találkozóra benevezett 2 klubtagunkkal úgy döntöttünk, hogy 27-én, pénteken egy korábbi indulással közös fürdőzésen veszünk részt kísérőikkel a Demjéni Termálfürdő és Aquaparkban.  A kikapcsolódás után kb. 17. 00 óra körül érkeztünk meg a Károly Róbert Főiskola Kollégiumába ahol regisztráció után elfoglaltuk szálláshelyeinket. Bevezetés képen egy 15 pontból álló személygépkocsi-vezetőknek összeállított KRESZ-TESZT lapot töltöttünk ki.

A második nap-június 28-án – Gyöngyös Fő terén üdvözölte a találkozó résztvevőit Gyöngyös város polgármestere, majd rajtnál történő bemutatkozás után elrajtolt a rali mezőny.  Az öreg járművekkel itiner alapján, teljesítettük a közel 50 km-es rali távot, érintve Gyöngyös, Nagyréde, Detk, Abasár és Domoszló településeket. A településeken jó hangulatban különböző ügyességi feladatokat kellett megoldanunk.  A rali versenyen mind az öt járművünk részt vett, és szerencsére a technika ördöge minden klubtagunkat elkerülte, így egy élményben dús nap után sikeresen térhettünk vissza szálláshelyünkre. A fárasztó napot az autós bál zárta, amiből mi sem maradtunk ki, ahol újabb veterános barátságok köttettek.

2014. június 29.-én vasárnap, a találkozón résztvevők felvonulással tisztelegtek Gyöngyös város polgárai előtt a jól szervezett találkozó befogadásáért. A Fő téren kiállított járműveket sokan megcsodálták, és elismerő szavak kíséretében kattogtatták a fényképezőgépeiket a kilátogatók. Az ünnepélyes eredményhirdetéskor jutott tudomásunkra, hogy hibátlanul töltöttük ki a teszt lapokat, amit a szervezők az eredményhirdetés alkalmával elismertek minden klubtagunknak. A közös ebéd elfogyasztása után, technikai pihenőket beiktatva érkeztünk meg szeretett városunkba, Debrecenbe.

2015. június utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a XXX. Mátrai Veteránautó Találkozó. Én azt tudom, hogy ott szeretnék lenni azon is.

Csengeri Imre

Képek a galériában!